Kirkpatrick Pump Station

Previous Image
Next Image

info heading

info content



Project History
This project desired architectural modifications to the existing building to harmonize it with its surroundings, which included historical structures and recreational facilitiesThe front of the building was designed with decorative CMU, with the rest a traditional stucco finish. The existing pump station had smooth, fluted precast panels around the perimeter that had exposed aggregate. The flutes ran vertically, and were 6 inches wide, 4 inches in depth and 12 feet in height, that tapered to 4 inches wide in the back. The repair mortar selected for this narrow dimension was fiber reinforced and contained silica fume. This would help reduce the amount of cracking due to the narrow dimension of the repair zone. The contractor applied a long open time bonding agent to those areas and hand-applied the repair mortar. There was a wood substrate in some areas along the roof line, to which metal lath was applied to isolate it from the direct applied areas. A fiber reinforced base coat was then applied to the precast, followed by a finish coat of stucco over the base coat. To keep uniformity of color, two coats
of an opaque, acrylic stain was applied.
Products
Gun Shot LPS
Conpro Primer
Structural Skin
K-88 Admix
Conpro Stucco
Super Color Stain VO
Architect
Crawford & Stearns Architects, Syracuse, NY
Contractor
J.V. Sgroi Co. Inc., Syracuse, NY

 


Conproco
×